Gezinsuitjes

Kameleondorp

Het kameleonavontuur in Kameleondorp Terherne is al vijftien jaar een bijzondere plek voor een dag familieplezier. Het dorp bestaat uit twee avontuurlijke onderdelen: de “grote Doe- en Ontdekkingstocht” en Speelstrand paal 43. Het attractiepark is geheel gewijd aan de boekenserie De Kameleon van Hotze de Roos.

Het Melkkannetje
Vogeltjes, egels, kikkers, pompoenen, kabouters, een moeder met een kindje, of een eigen ontwerp. In keramiekatelier “Het Melkkannetje” op Ameland leert u samen met uw kinderen op een speelse manier vormen te maken met klei. Er wordt gewerkt met een leuke techniek voor jong en oud.

Duinen Zathe
Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha is een overzichtelijk en sensationeel park vol spannende attracties en theater. Voor het hele gezin valt er voldoende te beleven.

Kabouterbos
De Waddeneilanden scoren erg hoog als het gaat om kindvriendelijkheid. Vooral Vlieland is een groot paradijs voor kinderen. In het kabouterbos van Vlieland kunnen zowel jong als oud kennis maken met het kabouterleven op een eiland in de vier jaargetijden.

Doolhofpark Bakkeveen
Medio maart 2011 heeft Doolhofpark Bakkeveen en Bospaviljoen de Dwaler een metamorfose ondergaan. Het nieuwe concept luidt: Sam’s Pannenkoekerij. De pannenkoekerij biedt zitplaats voor circa driehonderd gasten en de gasten hebben vrij toegang tot de doolhofspeeltuin. Door de verschillende doolhoven kunt u samen met de kinderen lekker dwalen, Het is een hele klus om de uitgang te vinden.

Aqua Zoo
Ontmoet zeeberen, walibi’s, dwergotters, bevers, enzovoorts. De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo te Leeuwarden is een ware belevenis voor jong en oud. Kinderen kunnen eveneens ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park.

Zeehondentocht
Rederij O. Spanjer geeft 99% zeehondengarantie op een zeehondentocht rond Terschelling. U heeft zelfs geen verrekijker nodig. Ga naar www.terschellingrondvaart.nl voor meer informatie.

Reuzendraak Li-Ming
Kinderen tussen vier en acht jaar kunnen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een bezoek brengen aan reuzendraak Li-Ming die op de zolder van Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden huist. Er wordt een sprookje verteld en samen gaan de kinderen in het binnenste van de draak op zoek naar de sleutel van de schatkist.

Aeolus
Speel het altijd-raak-biljart, probeer uw eigen schaduw vast te houden, los een schot met het luchtkanon of werp een blik in de oneindige spiegelkubus. Aeolus in Sexbierum is een avontuurlijk ontdekkingscentrum voor jong en oud.

Doniastate
Onlangs door Stichting Kinderboerderij Nederland, de brancheorganisatie voor kinderboerderijen, uitgeroepen tot de eerste erkende kinderboerderij van Friesland: Doniastate te Stiens. Met zes hectare oppervlakte grond is het een waar speelparadijs voor kinderen tot een leeftijd van twaalf jaar. Sinds 1997 biedt kinderboerderij Doniastate een volwaardige werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking.

Interesse in een vakantiewoning kopen?

Neem contact op of vraag een bezichtiging aan

Neem contact op
Bel 24/7
072-5155844
WhatsApp
06-12082153
Stuur bericht