Kunst

Art Nouveau route
Friesland kent een lange geschiedenis van het vervaardigen van aardewerk en tegels. Rond 1900 leverden de Friese fabrieken vele betegelingen in art-nouveaustijl door heel Nederland en ook aan het buitenland. In Friesland zijn twee routes uitgezet langs deze tegels, vervaardigd door de Friese fabrieken.

Kunstroute Harlingen
In de havenstad Harlingen loopt een mooie kunstroute langs negen galeries en ateliers. Deze ateliers liggen op loopafstand van elkaar in de binnenstad. De route laat u kennismaken met de historische havenstad.

De Aldfaers Erfroute
De Aldfaers Erfroute is een historische rondgang door de nabij Makkum gelegen dorpen Exmorra, Allingawier, Ferwoude en Piaam. Vijfentwintig kilometer cultuur-historie in de vorm van fraai gerestaureerde en oorspronkelijk ingerichte panden, ambachten, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen.

Kunstwerken aan de weg
De gemeente Ooststellingwerf is trots op haar kunstwerken en dat wil ze laten zien. In samenwerking met verschillende organisaties is een kunstroute opgezet die loopt door de dertien dorpen van de gemeente. Bewonder de kunstwerken en geniet van de prachtige omgeving.

Interesse in een vakantiewoning kopen?

Neem contact op of vraag een bezichtiging aan

Neem contact op
Bel 24/7
072-5155844
WhatsApp
06-12082153
Stuur bericht