Sportvissen

Fryslân met haar aaneenschakeling van meren, kanalen en vaarten is een provincie waar je optimaal kunt sportvissen. Of je nu een specialist bent, die doelgericht vist op roofvis of karper, een actief wedstrijdvisser of vist puur als recreatieve liefhebben; 17.000 hectare viswater biedt Fryslân volop ruimte voor elke vorm van hengelsport.

Sportvissen is populair en erg in, dat blijkt onder meer uit het groeiend aantal leden. Jaarlijks komen er 5 tot 8% aan nieuwe leden bij. Landelijk zijn er ca 2 miljoen mensen die wel eens vissen. Gezellig een dagje met vrienden te vissen, samen met je vismaat van een mooie vangst genieten of gewoon lekker ontspannen in de natuur bezig zijn, ook dat is sportvissen.

Regels

Het spreekt voor zich dat ook sportivssen aan regels gebonden is. De belangerijkste regel is dat in het bezit moet zijn van de juiste vergunning. Sinds kort is het vergunningstelsel in Nederland sterk vereenvoudigd. In het kort komt het op het volgende neer: Kleine VISpas, VISpas of NachtVISpas en Derdehengel, weekvergunning of JeugdVispas.
Wilt u meer over deze regels weten kijk kan op de website: www.visseninfriesland.nl

Interesse in een vakantiewoning kopen?

Neem contact op of vraag een bezichtiging aan

Neem contact op
Bel 24/7
072-5155844
WhatsApp
06-12082153
Stuur bericht