Wandelen

Stadswandeling door IJlst

Op woensdagen van half juni tot half september kunt u onder leiding van een VVV- stadsgids een historische stadswandeling door IJlst te maken. De duur van de route is circa 2½ uur.

De wandeling wordt gehouden in kleine groepen en voert te voet en varend met een molenpraam. Na een bezoek aan het Doe- en Kijkcentrum Nooitgedagt in de oude schaatsfabriek komt u langs prachtige historische panden en de ‘overtuinen’ met sierlijk gesnoeide lindebomen. U neemt plaats in de Houten Bok voor een boottochtje over de stadsgracht naar de Houtzaagmolen De Rat.

Hier vertelt de gids u over de werking van dit industriële monument, dat nog op windkracht planken en balken zaagt van dikke stammen. Onder het genot van een kopje koffie kunt u nagenieten van deze stadswandeling in Stadsherberg “Het Wapen van IJlst”.

Prijs: € 9.00 p.p. (inclusief koffie, museumbezoek, boottochtje en routeboekje). Ook het gehele jaar te boeken voor groepen vanaf minimaal 7 personen. U kan dan zelf de datum en tijd in overleg bepalen. Reserveringskosten voor groepen €7.50. Te reserveren op telefoon nummer 0515-442464 of info@vvvzuidwestfriesland.nl.

Locatie: Geeuwkade 4, 8651 AA in IJlst

Meer info op: www.vvvzuidwestfriesland.nl

 

Dorpswandeling “Kuier troch Wâldsein”

Woudsend heeft de charme van vroeger goed weten te bewaren met de mooi gerestaureerde panden uit de 18de en 19de eeuw, waarin leuke winkels zijn gevestigd. Deze historische dorpswandeling door Woudsend voert u door het oude centrum en de vele steegjes. U bezoekt het Molen Informatiecentrum, zodat u een goede indruk krijgt van de diverse molentypes, molenwerking en rijke historische achtergronden. Bij het informatiecentrum staat ook Korenmolen ’t Lam, de oudste korenmolen van Friesland (eind 17de eeuw). Koren en graan worden er nog ambachtelijk gemalen tot meelproducten en broodmixen.

Ook neemt u een kijkje bij Houtzaagmolen “De Jager”, een typische Friese molen met een achtkantige houten bovenkruier op een vierkante onderbouw. De wandeling voert verder langs mooie kerken en Slijterij Wâldsein, waar u kunt kennismaken met het typische “Wâldseiner Waarmerke”.

Individueel: iedere maandag in juli en augustus met uitzondering van de SKS dag in Woudsend).
Kosten inclusief koffie, warm drankje en boottochtje bedragen € 7,50 p.p. Vooraf kaartjes kopen bij VVV Woudsend.

Ook op andere data en tijdstippen op afspraak voor groepen vanaf 8 personen. 0515-442464.

Interesse in een vakantiewoning kopen?

Neem contact op of vraag een bezichtiging aan

Neem contact op
Bel 24/7
072-5155844
WhatsApp
06-12082153
Stuur bericht