Watersport

Rondvaarten Houten bok IJlst

Half juni tot en met half september iedere donderdag 14.00 uur: rondvaarten IJlst.

Laat u verrassen, kom naar IJlst en maak een vaartocht met onze bok, praam of melkschouw. U bent van harte welkom om mee te varen op de vaste donderdagen, maar u kunt bij een minimale deelname van 6 personen ook een arrangement boeken voor bv. een familie- of personeelsuitstapje.

Wanneer, hoe en wat kost het?

Losse opstappers
Koop een kaartje bij de VVV in IJlst.
Van half juni tot half september: iedere donderdag een vaartocht van 2 uur. Start bij de VVV in IJlst, Geeuwkade 4, 8651 AA IJlst
Kaarten: € 10.- pp. voor kinderen t/m 11 jaar € 6.- pp. t/m 3 jaar gratis.

Voor groepen
Vooraf overleggen: Tel: 0515-531818 of 0515-442464
Van 1 april tot 1 oktober: start bij de VVV in IJlst, Geeuwkade 4, 8651 AA IJlst
Kosten: € 50.- per boot per uur. Prijs incl. schipper.

Kijk voor informatie en de speciale arrangementen op www.rondvaartenijlst.nl

Geschiedenis van de Bok

Al vele jaren maakt een vaartocht in en rond IJlst deel uit van de IJlster stadswandeling. Deze stadswandeling bestaat uit een wandeling onder leiding van een gids door de oude stadskern, een bezoekje aan het Doe- en Kijkcentrum Nooitgedagt IJlst, een vaartochtje met de ijzeren molenpraam (met elektromotor) door de Oostelijke Dijgracht en de Geeuw naar houtzaagmolen De Rat, die eveneens wordt bezocht. De wandeling wordt afgesloten met een kopje koffie in Stadsherberg Het Wapen van IJlst. Naast de molenpraam wordt ook gebruik gemaakt van de melkschouw.

Vanwege het jaarlijks stijgende aantal deelnemers aan de wandeling en dus ook de boottocht wordt met ingang van het seizoen 2012 nog een replica van een houten bok (met elektromotor) toegevoegd aan de vloot. De belangstelling voor het varen en de beschikbaarheid van een drietal boten heeft er toe geleid, dat naast het vaartochtje als onderdeel van de stadswandeling nu ook afzonderlijke vaartochten in en rond IJlst gemaakt kunnen worden. Hiervoor zijn diverse arrangementen ontwikkeld, waarbij het varen gekoppeld is aan een bezoek aan een culturele, cultureel-historische of interessante bedrijfsmatige activiteit.

Interesse in een vakantiewoning kopen?

Neem contact op of vraag een bezichtiging aan

Neem contact op
Bel 24/7
072-5155844
WhatsApp
06-12082153
Stuur bericht